Hayvancılık

Tarımsal üretim
Organik Hayvancılık

Sentetik olarak üretilen maddelerin direk veya dolaylı olarak hayvansal üretimde kullanılmadığı veya kullanımı zorunlu ise minimum düzeyde kullanıldığı, organik yemle besleme ve sağlıklı hayvan yetiştiriciliği prensibiyle her aşması kontrollü, sertifikalı olan hayvansal üretime organik hayvansal üretim denir.

Neden Organik Hayvancılık?

Zararlı ve hastalıklardan arınmış insan ve hayvan gıdası üretmektedir. Uygulanmakta olan entansif hayvan yetiştirme sistemleri ile hayvanların yeni sağlık problemleri arasındaki ilişkiye Deli Dana Hastalığı (Bovine Spongiform Encephalopathy:BSE) önemli bir örnektir.

Antibiyotik karışımlı yemlerle beslenen hayvanlarda, antibiyotiklere dirençli bakteri oluşmakta ve bu bakterilerin, beslenme zinciri içinde insanlara da geçmesi söz konusu olmaktadır.

Organik hayvancılık, doğanın ve ekosistemin korunmasına, küçük çiftçilerin gelir düzeyinin artmasına, köyden kente göçün önlenmesine, insanlar için sağlıklı ürünler üretilmesine olanak sağlayacaktır.